Chi kung

Voor ontspanning, innerlijke rust en welzijn

Chi kung is een oude leer van bewegen en leven vanuit de bron van stilte en rust. Het zijn langzame bewegingen die je dieper in contact brengen met je lichaam en de doorstroming van energie bevorderen. De energie ordent en herstelt op een organische manier de balans tussen geest en lichaam.

Chi kung is een bewegingsleer die je kan helpen om terug te keren naar jezelf, weer de rust en ontspanning te voelen, in verbinding te zijn met je lichaam.

In de ruim 20 jaar dat ik nu groepslessen Chi kung geef, heb ik een eigen vorm ontwikkeld. Daarbij begin ik de lessen altijd met het aarden, het centeren van jezelf. Verder besteed ik veel aandacht aan het voelen en ervaren van de verbinding tussen hemel en aarde, je eigen verticale as. In verbinding zijn met de verticale as zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf kan blijven in contact met de buitenwereld. Je reikt niet uit, maar opent je hart naar jezelf en je omgeving.

In de lessen verwerk ik de vijf elementen en ik volg de seizoenen. Hier en daar geef ik een toelichting maar ik praat liever zo weinig mogelijk zodat de cursisten zelf kunnen voelen wat de bewegingen met hen doen. Dat is voor iedereen weer anders. Tot slot werk ik graag met ‘de innerlijke glimlach’ en de helende klanken van de Healing tao.

Het beoefenen van de innerlijke glimlach
De glimlach opent de zachtheid in je hart, “het is goed zoals het is”. Het ervaren van je lichaam, je gevoel en je denken vanuit zelfacceptatie. Je geeft je over aan dat wat er is en je verbindt jezelf met de bron van liefde. De glimlach maakt zacht en werkt diep door in je bewustzijn en ontspant het centrale zenuwstelsel. Het heeft een positief effect op de doorstroming van de energie.

De zes helende klanken zijn verbonden met de organen en reinigen het lichaam van binnenuit (innerlijke sauna). Door de klanken kunnen spanning en hitte in de organen worden losgelaten. Het verbetert de conditie van je organen en heeft een positief effect op je emotionele balans en veerkracht. Met specifieke bewegingen worden de meridiaan-banen van de organen geopend en geactiveerd.

Email

info@ria-regnery.nl

Adres

Tao Studio
Koppenhinksteeg 13
2351 HX, Leiden

Telefoonnummer

+31 6 30 59 53 20

Nieuwsbrief