Over mij

        Ria Regnery

Ria Regnery is fysiotherapeut, haptonoom, docent Chi kung, docent Tao yoga, energetisch klank- en lichaamswerker en coach. Al jaren heeft zij een eigen praktijk in Leiden waar zij de verschillende disciplines combineert in lessen, workshops en toepast bij individuele sessies.

Van oorsprong ben ik fysiotherapeut. Na mijn studie werkte ik jarenlang in de gezondheidszorg, met name met verstandelijk gehandicapte kinderen. In mijn werk als fysiotherapeut heeft een multidisciplinaire en holistische benadering (mens zijn) altijd centraal gestaan.

Het op deze manier werken én de ervaring in mijn eigen proces van zelfontwikkeling hebben er toe geleid dat ik mij ben gaan verdiepen in lichaamsgerichte bewustzijnstrainingen.

Zo heb ik de opleidingen haptonomie, 4-dimensioneel lichaamswerk *, energetisch klank- en lichaamswerk en een aantal blokken cranio-sacraal ** gevolgd en ben ik me gaan verdiepen in verschillende vormen van Chi kung.

Het lichaam is voor mij de ingang tot bewustwording. De verschillende opleidingen die ik heb gevolgd, hebben me gevormd. Toch bleef ik steeds een gemis voelen. Geleidelijk kwam het inzicht dat het niet gaat over het verzamelen van kennis, mooie gevoelens of mooie beelden. Het gaat voor mij over het ontdekken van wat er is in je eigen hart, om in contact te komen met je eigen Zijn.  Aanwezig zijn is de staat van bewustzijn waarin inzichten en informatie vrij kunnen komen die verder gaan dan het denken alleen. En doordat je de inzichten zelf ervaart, in plaats van erover hoort of leest, zijn het blijvende inzichten en kunnen ze je leven veranderen.

Persoonlijk ben ik op een moment in mijn leven echt geraakt door de kracht van de klank. Het werken met klankschalen, zingen en  stemwerk heb ik als reinigend en verdiepend ervaren. Voor mezelf en voor anderen. Zo heeft het gebruik van energetisch klank- en lichaamswerk een extra dimensie toegevoegd aan de lessen, de individuele behandelingen en de klankconcerten die ik geef. Op deze manier heeft mijn praktijk zich uitgebreid tot wat het nu is.”

* 4 Dimensioneel lichaamswerk is gericht op het vrijmaken van de intelligentie, de energie en de beweging in het lichaam. Het opnieuw afstemmen en in balans brengen van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Meer informatie: www.lifeprojects.com

** Cranio-sacraal is ontstaan uit de osteopathie. Het is een zachte behandelingsmethode waarbij onze schedel (cranium) en ons heiligbeen (sacrum) centraal staan. Meer informatie: www.sanathabusch.nl

Dit zeggen anderen over Ria:

“Ria heeft een uitstekend aanvoelingsvermogen, is ruimdenkend en kan goed luisteren en waarnemen. Haar creativiteit en deskundige, intuïtieve benadering zijn scherp en speels, met een vleugje humor.”

Ria biedt een veilige omgeving, met ruimte, respect en aandacht voor ieders eigenheid, waardoor het mogelijk is om jezelf in de diepte te leren kennen.             

Email

info@ria-regnery.nl

Adres

Tao Studio
Koppenhinksteeg 13
2351 HX, Leiden

Telefoonnummer

+31 6 30 59 53 20

Nieuwsbrief