Tao yoga

Thuiskomen in je lijf

Tao yoga is een synthese van verschillende lichaamsgerichte bewustzijnsvormen. De fysieke oefeningen (de vormen) zijn gebaseerd op de Hatha yoga en de Yin tao. De Boeddhistische meditatie is een handleiding voor de innerlijke houding waarmee de oefeningen worden gedaan.

Tao yoga gaat over het voelen en ervaren van je lichaam met liefdevolle vriendelijkheid. Niet prestatiegericht, maar aanwezig zijn in dat wat zich aandient. De beperkingen accepteren en ruimte geven aan een natuurlijke manier van loslaten en openen, voelend bewegen. Het lichaam wordt zachter, je innerlijke ruimte wordt groter. Dit uit zich in soepeler bewegen en meer mobiliteit.

In de Tao yoga les begeleid ik je met veel plezier naar meer innerlijke ruimte, beweging, rust en vrede.

Bij Tao yoga spelen de 5 elementen, hout, vuur, aarde, metaal en water, een belangrijke rol.  Binnen de oefeningen besteden we aandacht aan de specifieke bewegingen die expressie geven aan de vijf elementen. Er is aandacht voor de meridianen en de bijbehorende organen en de zintuigen. Geleidelijk ga je steeds meer de rijkdom ervaren van je innerlijke wereld.

We beginnen de les vanuit de ontspanning, het gevoel gedragen te worden door de aarde. Dit zijn grondoefeningen die je uitnodigen om weer thuis te komen in je lijf. Voor elke oefening nemen we rustig de tijd. Met de inademing maken we ruimte en met de uitademing laten we los, zodat het lichaam van binnenuit in beweging komt en in de diepte spanning kan los laten.  De opening en innerlijke ruimte worden met name gestimuleerd in het gebied van heupen, heiligbeen en de wervelkolom.  Dit heeft een positief effect op je hele systeem (ontspant het centrale zenuwstelsel) en op je algehele gevoel van welzijn.

Voor mij is het belangrijk dat de lessen speels en licht worden ervaren. Ik pas de les intuïtief aan op wat er individueel en in groep nodig is. De groepen zijn klein met maximaal zeven deelnemers.

Email

info@ria-regnery.nl

Adres

Tao Studio
Koppenhinksteeg 13
2351 HX, Leiden

Telefoonnummer

+31 6 30 59 53 20

Nieuwsbrief